פענוח בדיקת US כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/08/2023 | 17:15 | מאת: שרון

שלום ד"ר, כליה ימנית - באורך 12.56 ס"מ. בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. אין אבנים או גושים. אין עדות להידרונפרוזיס. כליה שמאלית - באורך 13.28 ס"מ, היפרטרופית מבנה תקין. הודגמה הרחבה של המערכת המאספת, רוחב אגן כליה 0.86 ס"מ. פרנכימה בעובי תקין. אין אבנים או גושים. יש לציין כי שתיתי מספר כוסות מים טרם הבדיקה, האם יש לי ממה לחשוש ? בן 31, גובה 1.87, משקל 95 ק"ג. בדיקות דם ושתן תפקודי כליות תקינות שבוצעו לפני חודש.

כדאי לחזור על בדיקת האולטרסאונד ללא שתיה מקדימה. אם ההרחבה של המערכת המאספת לא חולפת ליעוץ אורולוג. אשר לגודל הכליות. יש טווח שנחשב תקין והוא תלוי גם במבנה הגוף. לגבר שאינו קטן נראה לי סביר. ההפרש בגודל הכליות תקין ואינו חריג.

מנהלי פורום נפרולוגיה