קראטינין בעליה ואוראה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/08/2023 | 12:12 | מאת: שרית

שלום אני בת 71 סכרתית כל הזמן האוראה אצלי גבוהה 50 פלוס ואף פעם לא היחסות לכך בבדיקת הדם האחרונה אוראה 61 וקראטינין 1.24 לציין שמזה מס חודשים התחלתי טיפול באליקויס עקב פירפור חד פעמי שלא חזר הייתי שמחה לקבל מענה מה ניתן לעשות חודה

קראטינין 1.24 אינו תקין באישה בגילך. אם חוזר על עצמו, הוא מעיד על ירידה בתפקוד הכלייתי. האוראה היא עוד מרקר לירידה בתפקוד הכלייתי. סכרת, בעיקר אם לא מאוזנת, יכולה לגרום לירידה בתפקוד הכלייתי. לכן יש לפנות להערכת הרופא המטפל לבדיקה האם יש ירידה אמיתית בתפקוד, האם היא מתאימה לפגיעה כלייתית על רקע סכרת ולוודא קבלת כל הטיפול המקובל כיום למחלת כליות סכרתית

מנהלי פורום נפרולוגיה