תוצאות בדיקת שתן כללית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/08/2023 | 10:27 | מאת: הדסה

לפני כמה ימים בצעתי בדיקת שתן, וחזרה תוצאה עם כמה ערכים שלא ברורים ולא מוכרים לי מבדיקות קודמות. אשמח לדעת האם הבדיקה תקינה. אציין שהשתדלתי מאד לתת שתן לפי ההוראות. להלן התוצאות: LEUCOCYTES-SED /HPF 4 ERYTHROCYTES-SED /HPF 6 EPITHELIAL-SED MANY BACTERIA-SED MODERATE MUCUS-SED FEW Ca OXALATE MONO SED MODERATE GLUCOSE - U STRIP mg/dL Negative BILIRUBIN- U STRIP mg/dL Negative KETONES- U STRIP mg/dL Negative SPECIFIC GRAV-U STRI 1.027 PH- U STRIP 6 PROTEIN- U STRIP mg/dL 50 UROBILINOGEN-U STRIP mg/dL Normal RBC calc. - U STRIP /µl Negative NITRITE- U STRIP Negative LEUCOCYTES - U STRIP /µl 25

בוצעה גם בדיקת שתן לכללית, שזו הבדקיה שבדרך כלל עושים, וגם משקע שתן. הסתכלות במיקרוסקופ. במשקע ניתן לראות כדוריות דם אדומות ולבנות, וכן חיידקים. אם יש תסמינים של דלקת בשתן זה עשוי להתאים. אם אין תסמינים כלל, כדאי לחזור על הבדיקה משתן שנלקח בצורה נקיה, שתן אמצעי

מנהלי פורום נפרולוגיה