נוגדי דלקת בתפקוד כלייתי ירוד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/08/2023 | 11:15 | מאת: אורית

שלום מבוגרת עם הפרעה בתפקוד כלייתי, קריאטנין קצת מעל הנורמה, GFR 36. בבדיקת US בעקבות כאב במרפק שמאל, נרשם שיש יש עדות לבורסיטיס אולקרנון. מחכה לתור אצל האורטופד ששלח לבדיקה. על פי רוב בדלקות הרופאים נותנים נוגדי דלקת, אך ידוע שזה בעייתי אצל אלו שיש להם הפרעה בתפקוד כלייתי ועלול להחמיר זאת. האם במקרה של תפקוד כלייתי כפי שציינתי זו התווית נגד ברורה שלא לקחת נוגדי דלקת? א"כ האם יש פתרונות נוספים? וכן רציתי לשאול לגבי משחות אנטי דלקתיות לטחורים, וכן פרוקטופאם שזה קצף עם סטרואידים לטחורים, האם גם בתכשירים הללו יש בעיה במקרה של תפקוד כלייתי ירוד או רק בתרופות בבליעה? תודה רבה

באי ספיקת כליות נוגדי דלקת שאינם! על בסיס סטרואידים אסורים. סטרואידים מותרים. גם כקצף סטרואידלי לטחורים. גם אכמול ואופטלגין עד 2 גרם ליום. אשר לפתרונות נוספים זו אינו הפורום המתאים. מומלץ להיוועץ ברופא מטפל ראשית.

מנהלי פורום נפרולוגיה