לאחר בדיקת ct.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/08/2023 | 16:27 | מאת: שרית

שלום דוקטור לאחר ct אשמח לדעת אם הct תקין - ברקע לחץ דם לא הדוגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין. הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמה תפליט פלאורלי או חזה אוויר. פרנכימת הריאות ללא תסנין. קשרית קטנה בLLL בקוטר כ3 מ"מ. עיבוי דפנות של הברונכוסים קל על פני שתי הריאות. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בעמוד השדרה. מעבר בטן חזה - בקע היאטלי קטן. כבד במרקם שומני. אדרנלים - קשרית היפודנסית משמאל בקוטר כ-22 מ''מ, יכולה להתאים לאדונמה. ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ-27 מ''מ אשמח להסבר על תוצאות הct תודה רבה!

הסיטי אינו "תקין". הציסטה הכלייתי פשוטה - ממצא שכיח ושפיר. הממצא באדרנל - כנראה שפיר אך יש מקום לברור נוסף (לוודא שאין הפרשת הורמונים שתורמים ליתר לחץ דם, ולוודא ששפיר אם על ידי הבהרת ההדמיה שבוצעה או בדיקה משלימה). הכבד השמוני- רצויה ירידה במשקל ושינוי תזונה וכנראה גם עוד המלצות, הריאות מעקב . אנא פני לרופא מפנה/רופא מטפל

מנהלי פורום נפרולוגיה