תרופות לטיפול באבנים בכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/08/2023 | 09:07 | מאת: גיל

שלום לאחר בדיקה אצל רופא בחול עקב כאב בצד המקרין למפשעה , הוא המליץ על טיפול הכולל בוסקופן , ארקוקסיה זינדול ואומניק טוקס האם התרופות האלו יעילות לטיפול באבן בכליה והאם יש תופעות לוואי ?

ניתן לך טיפול תסמיני ראשוני. טיפול לכאב (ארקוקסיה), תרופות שאמורות לסייע לאבן קטנה לעבור בדרכי השתן ולצאת עצמונית בכך שמסייעות הרפיית שריר (אןמניק ובוקסופן). את הזינדול לא מכירה. בכל מקרה ברור שלכל תרופה תופעות לוואי אפשריות. רק כדוגמא ארקוקסיה עשוי לגרום לפגיעה כלייתית ואסור במטופלים עם אי ספיקת כליות. מציעה לך לפנות לרופא מטפל, לצורך החלטה על התאמת הטיפול, וברור משלים נוסף

מנהלי פורום נפרולוגיה