החלפת תרופה לחץ דם לא מאוזן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/08/2023 | 22:06 | מאת: נאווה

שלום ברקע סכרת ויתר לח"ד נוטלת טרייטס קומפ, קרדילוק, ועד לא מזמן אמלודיפין 10 מ"ג (כל התרופות הללו נוטלת כבר שנים). לאחרונה רופא כלי דם העלה אפשרות שבצקות ברגליים קשורות לאמלו והציע לבקש מרופאת המשפחה להחליף למשהו אחר. הוחלף לוזודיפ (בתחילה ניסיון של 10 פעם ביום, לאחר מכן 10 פעמיים ביום). כבר עברו כמה שבועות מאז המינון של פעמיים ביום ולחצי הדם גבוהים באזור 150/78 לפני נטילת התרופה. האם יכול להיות ששינוי התרופה מאמלו 10 לוזודיפ 20 לא טוב? והאם יש קשר בין זה שאמלו היה פעם ביום והוזודיפ פעמיים ביום (אף שההיגיון אומר שפעמיים ביום זה פיזור יותר נכון)? מה עושים במקרים כאלו? כמובן לא במקום ייעוץ אצל רופאת המשפחה. תודה

אמלודיפין 10 מג מקביל לואזודיפ 20 מג יומי. נכון לקחת ואזודיפ פעמיים ביום. נראה שאת זקוקה לתגבור טיפול תרופתי (אולי יותר משתנים) , דיאטה דלת מלח, הייתי מוסיפה גם אקו לב, כימות חלבון בשתן (למשל יחס חלבון לקראטינין ובמקביל אלבומין לקראטינין בדגימת ובדיקות דם שיכללו תיפקודי כליה, כבד, אלבומין ופרופיל שומנים) לנסות להבין מה קרה. להימנע ממשכחי כאבים מסוג נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (למשל וולטרן, אדויל, ארקוקסיה).

16/08/2023 | 23:06 | מאת: נאווה

שלום בדיקות דם ושתן לפני חודשיים (התחלת השינוי מאמלודיפין לוזודיפ) היו תקינות מלבד קריאטנין קצת גבוה מזה כמה זמן. האם יכול להיות שחל שינוי פתאומי משמעותי ויש צורך לחזור על הבדיקות? בהחלפה מאמלודיפין 10 מ"ג לוזודיפ (בגלל בצקות שאכן פחתו לאחר החלפת התרופה) רופאת המשפחה אמרה לנסות בהתחלה וזודיפ 10 מ"ג פעם ביום, ואם לחץ הדם יהיה גבוה לקחת כדור נוסף 10 מ"ג בערב. כנראה שהיה עדיף לקחת מיד וזודיפ פעמיים ביום ולא פעם ביום, כי אמלו 10 מ"ג שווה ערך לוזודיפ 20 מ"ג. האם יכול להיות שהכמה שבועות של שינוי מאמלו 10 לוזודיפ 10 עד לעליית המינון ל 20 פגע באיזון לחץ הדם או גרם לנזק כלשהו שעדיין לא מסתדר? תודה

ההמרה להערכתי לא גרמה לנזק. רק אם היית שנים עם אמלודיפים ללא בצקות ופתאום פיתחת בצקות זו סיבה לשאול למה ומכאן ההמלצות שהיו כלליןת ואם בוצעו מה טוב

מנהלי פורום נפרולוגיה