שלום לדוקטור ……………….

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/08/2023 | 11:38 | מאת: מתן

אם את זוכרת אותי לפני כמה שנים היה לי כליות חריפה לכמה ימים. ועכשיו בסדר . אני לא לוקח תרופות מהמשפחות האלה. יש לי כאבי צוואר חזקים . את יכולה להמליץ לי על זריקה או משו שלא פוגע בכליה. תודה

השאלה היא מה סיבת הכאב. אם מדובר בתהליך דלקתי, צריך להשתמש בתרופות נוגדות דלקת, הבעיה שרובן דומות במנגנון הפעולה לארקוקסיה. יש מצבים בהם הדלקת מקומית וניתן להזריק סטרואידים מקומית, או אם מפושטת יותר אולי אפילו לקחת סטרואידים דרך הפה לתקופה קצרה. אבל זו החלטה של הרופא המטפל בהתאם לאופי ומיקום הכאב. אם מדובר בכאבים לא דלקתיים, אפשר לקחת נוגדי כאב כמו אקמול או אופטלגין במינון נמוך. פיזיותרפיה ויוגה טיפולית הם אמצעים משלימים לטיפול בכאב. פנה לרוםא המטפל שיחליט אם יש מקום להדמיה מקומית, הפניה למומחה והטיפול ראשוני.

מנהלי פורום נפרולוגיה