כדור ללחץ דם ותופעת לוואי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/08/2023 | 22:14 | מאת: דני

שלום דוקטור, סובל מלחץ דם, נוטל פמיד 1.25 mg (חצי כדור) בכל בוקר. זזמן האחרון שמתי לב שיש לי שיעול שבא והולך. רציתי לדעת האם ייתכן שזה תופעות לוואי כתוצאה מהכדור? אשמח להסבר.. ובמידה ויש תופעת לוואי כתוצאה מהכדור,האם זה בסדר להמשיך עם הכדור? התרופה בסופו של דבר משפיעה על לחץ הדם לטובה. תודה רבה.

שיעול אינה תופעת לוואי שכיחה של פמיד, אך כן תואר. אם השיעול הוא לא יומיומי אז אפשר להניח שזו לא תופעת לוואי. כמובן שלשיעול יש עוד סיבות שכיחות יותר. תתיעץ עם רופא/ת המשפחה בנוגע סיבות אפשריות ולטרייל של המרת הטיפול ותראה.

מנהלי פורום נפרולוגיה