תסמונת החלוק הלבן והולטר לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/08/2023 | 18:30 | מאת: אור

שלום רב, הנני סובלת מיתר לחץ דם ומטופלת בתרופות. הייתה תקופה בה לחץ הדם התאזן והורדתי את התרופות. לאחרונה בעקבות סטרס נפשי, חזר הלחץ דם. הבעיה היא שהסטרס מתגבר כשאני מודדת את לחץ הדם. ורק אחרי 3-4 מדידות הוא יורד. נשלחתי לבדיקת הולטר לחץ דם. החשש שלי הוא שבעקבות הסטרס מהבדיקה, כל המדידות במשך היום יהיו גבוהות. כל פעם שאני ארגיש את המכשיר מודד אני אקפא והמתח יעלה. איך אפשר להתגבר על זה? תודה מראש

יש הנחה שגויה לפעמים שאם לחץ הדם התאזן תחת טיפול תרופתי אפשר להפסיק את הטיפול. אולי זה מה שקרה לך, ובאמת יש לך לחץ דם לא מטופל. תסמונת החלוק הלבן הוא לא מה שיש לך. בתסמונת מדידות עצמיות תקינות ורק אצל הרופא/אחות גבוהות. בכל מקרה גם אם הפסקת הטיפול היתה במקומה, אם מצבך הנפשי כעת גורם לכך שכל אירוע קטן מעלה את לחץ הדם זה ביטוי לכך שצריך להחזיר/לתגבר טיפול תרופתי ולקבל עזרה נפשית.

מנהלי פורום נפרולוגיה