תחליף לארקוקסיה שיותר "ידידותי" לכליות?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/08/2023 | 08:12 | מאת: דוד

שלום אני בן 40 ולאחרונה נמצא שנולדתי עם כליה אחת בלבד(ימנית), אני סובל מרמות גבוהות של קרטינין, בעבר הייתי נוטל נוגדי דלקות כדוגמת ארקוקסיה שהיו עוזרות מאוד בעיקר לכאבים, בעקבות הממצא החדש הרופאים ייעצו לי לנסות להימנע משימוש בתרופות כדוגמת ארקוקסיה, האם קיימת תרופה יותר "בטוחה" להפחתת רמות הדלקת (והפחתת הכאבים)?

השאלה היא מהם אותם כאבים. אם מדובר בתהליך דלקתי, צריך להשתמש בתרופות נוגדות דלקת, הבעיה שרובן דומות במנגנון הפעולה לארקוקסיה. יש מצבים בהם הדלקת מקומית וניתן להזריק סטרואידים מקומית, או אם מפושטת יותר אולי אפילו לקחת סטרואידים דרך הפה לתקופה קצרה. אבל זו החלטה של הרופא המטפל בהתאם לאופי ומיקום הכאב. אם מדובר בכאבים לא דלקתיים, אפשר לקחת נוגדי כאב כמו אקמול או אופטלגין במינון נמוך

מנהלי פורום נפרולוגיה