חומצה אורית גבוהה בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/08/2023 | 15:37 | מאת: בועז ליבנע

שלום ביצעתי בדיקות דם מקיפות שהראו uric acid על8.1 כל שאר הבדיקות תקינות כולל דם ושתן האם אני צריך להתקדם לכיוון של איסוף שתן או בירור נוסף? עשיתי לפני 8 חודשים mri בטן ואגן שיצא תקין אם זה משנה משהו תודה רבה

לשאלה האם לטפל בהיפראוריצמיה שהיא אתסמינית אין תשובה חד משמעית. בכל מקרה לא מקבלים החלטה על סמך ממצא חד פעמי, אלא רק אם הממצא חוזר בבדיקות חוזרות. לפעמים שינויי תזונה (הימנות מאלכוהול), הורדה במשקל, פעילות גופנית יכולה לסייע.

08/08/2023 | 07:38 | מאת: בועז

תודה רבה האם זה מסכן את החיים שלי במידה ולא מטופל ?

לא מדובר בערך מסוכן

מנהלי פורום נפרולוגיה