ניתוח לריסוק אבנים אבנים בכלייה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/08/2023 | 11:03 | מאת: רועי

לפי כחודש בצעתי ניתוח לריסוק אבן בכלייה ימין 10 ממ. כעבור חודש ביקשו ממני לבצע ביקורת שגרתית באמצעות בדיקת אולטרסאונד ומופיע שוב אבן בגודל 13 ממ בגביע תחתון האם זה הגיוני?

צריך להבין למה הגוף שלך מייצר אבנים. מקווה שהאבן שרוסקה נשלחה לבדיקה להבין אילו חומרים היא מכילה, בהתאם ניתן יהיה להתאים תזונה ולעיתים גם טיפול תרופתי. בכל מקרה, בכל סוגי האבנים, חשוב להקפיד על שתיה מרובה ותזונה דלת נתרן

לכאורה יצירה מאד מהירה של אבנים. הגיוני רק אם השתן מאד ליטוגני. לאור העובדה שאולטרסאונד הוא מאד תלוי מבצע ביטי פרוטוקול אבנים יפתור את התעלומה.

מנהלי פורום נפרולוגיה