מתי יודעים שחייבים דיאליזה?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/08/2023 | 01:48 | מאת: אריק

שלום רב, אמי היא מושתלת כליה מזה עשור. בשנה האחרונה חלה התדרדרות במצב הכליה והקריאתנין שלה הגיע ל-4. היא חזרה לטיפולי הדיאליזיה לפני כחודש כי היא החלה לעלות במשקל כחצי קילו עד קילו ביום. השאלה היא האם יש עוד איזשהי דרך להחיות את הכליה/להחזיר אותה מעט לתפקוד? האם עלייה יומית במשקל היא אדות ודאית לכך שהכליה הפסיקה לעבוד והיא חייבת דיאליזה? האם חייבים להרים ידיים לטיפולי הדיאליזה או יש עוד משהו שניתן לעשות? תודה רבה

יש שאלות שכדאי לשאול את הנםרולוג/ית שלה. אם הערכת הנפרולוג היא מדובר בפגיעה כרונית ולא הפיכה כנראה שאין מה לעשות "להציל" את הכליה המושתלת. קראטינין 4 מצביע על תיפקוד כלייתי ירוד, אך בפני עצמו לא מחייב דיאליזה. לעומת עליה במשקל למרות הגבלת נוזלים ומשתנים יכולה בהחלט להיות סיבה להמשך דיאליזות.

מנהלי פורום נפרולוגיה