יתר לחץ דם והחלפת מינון תרופה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/08/2023 | 16:18 | מאת: גיל

שלום בן 39 מטופל באנלדקס 5 מ ג ליתר לחץ דם בבדיקות ביתיות הערכים המתקבלים הם 146/106 לפעמים פחות 139/101 האם זה אומר שהתרופה לא משפיעה ויש צורך לדבר עם רופא משפחה להחלפת מינון?תודה מראש

לחץ הדם אינו מאוזן. מומלץ לפנות לרופא המשפחה לצורך תיגבור טיפול. לציין כי אתה מקבל טיפול "מינימאלי". מינון האנלדקס המקסימאלי הוא 40 מ"ג . אך לאור ערכי לחץ הדם, ביחוד הדיאסטולי , יתכן ויומלץ לך על שילוב עוד תרופה במקהיל להעלאת מינון האנלדקס.

מנהלי פורום נפרולוגיה