מיקרואלבומין.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/08/2023 | 18:44 | מאת: ללא שם

שלום, בבדיקת שתן-ביוכימיה התקבלו הערכים הבאים : (0-30)Microalbumin/creat- 67 mg/great Creating u sample-86.9 mg/dl (0-25)Microalbumin u sample -54 mg/l האם כל הפרשה של אלבומין בשתן בהכרח נחשבת לחריגה ומצריכה התיחסות ? (התוצאות החריגות חוזרות כבר שנה ואף הגיעו לערכים יותר גבוהים, בת 20 ללא השמנת יתר / סוכרת / יתר לחץ דם וכו'... בבדיקות דם קראטין בנורמה) האם יש מקום לבדוק לעומק את החריגות או שזה נחשב כסטיות תקן בגבולות הנורמה ? ממה הדבר יכול לנבוע ? תודה רבה !

כל הפרשת אלבומין בשתן מעל 30 מ״ג ליממה שחוזרת על עצמה בבדיקות חוזרות היא לא תקינה. הבירור הראשוני יכלול מדידת לחץ דם, בדיקת שתן לכללית להעריך האם יש ממצאים נוספים, בדיקות דם מקיפות ואולטרסאונד כליות להעריך האם יש מום מבני.

מנהלי פורום נפרולוגיה