מדידת לחץ דם - חישוב התוצאה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/08/2023 | 19:13 | מאת: יוחאי מסים

בהנחה שמחצית היממה לחץ הדם הסיסטולי הוא 120 ובמחצית השניה של היממה הלחץ הסיסטולי הוא 160. האם נכון לחשב שלחץ הדם הסיסטלי הממוצע הוא 140 ומכך להסיק באם נדרש טיפול תרופתי?

אני מניחה שהכוונה לממצאים של מדידות חוזרות בהולטר לחץ דם ולא למדידה בודדת בבוקר ובערב. לעיתים השונות בלחצי הדם בין שעות היום היא משמעותית, וזה יכול לנבוע מסיבות שונות כמו מצבי פעילות לעומת מנוחה, סטרס לעומת מנוחה, תרופות שונות ועוד. לעיתים, אם לחץ הדם גבוה רק בחלק מהיום, אפשר לתת טיפול בעל השפעה קצרה יחסית שיכסה את טווח השעות הבעייתי. כמובן שזה לאחר ששוללים שלא מדובר בממצא מקרי / טעות במדידה. לצורך הערכה זו יש לפנות לרופא המטפל

מנהלי פורום נפרולוגיה