קריאטנין וליתיום - האם ליתיום יכול לעלות את רמת הקריאטנין בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/08/2023 | 14:34 | מאת: Lili

1. אם לקיחת ליתיום יכול לגרום לעליה בקריאטנין? והאם כן אז האם רמת קריאטנין של 1.09 מצריכה להפסיק עם הליתיום או להוריד במינון? 2. איזה עוד גורמים יכולים להעלות את רמת הקריאטנין? תודה.

ליתיום יכול לגרום למחלת כליות כרונית בעיקר בשימוש ממושך. במידה ועולה חשד לפגיעה כלייתית על רקע התרופה, חשוב לפנות להערכה בהקדם על מנת למנוע המשך הדרדרות בתפקוד הכלייתי

מנהלי פורום נפרולוגיה