האם מורינגה מזיק או מועיל לכליות?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/07/2023 | 13:35 | מאת: ט

נמצאת במעקב נפרולוגיה עקב כליה אחת שלא עובדת, השניה כן. הנטרופתים ממליצים על מורינגה כ"תומכת מאוד בתפקוד הכליות" אבל מצד שני מזהירים לא לקחת אותה במצב של אי ספיקת כליות (יש בה ריכוז גבוה של משהו, לא יודעת מה). תוהה אם זה מסוכן לקחת אותה? אם כדאי ויכול לסייע או שעדיף שלא להתעסק בזה? מה ידוע ברפואה הקונבנציונלית על מורינגה בהקשר של הכליות?

מורינגה עשויה לעזור לכליות אם כי אין הוכחות ברורות לכך. העלים עצמם מכילים הרבה אשלגן שהצטברותו יכולה להיות מסוכנת במצבי אי ספיקת כליות, וכן עשירים מאוד בוויטמין סי שעודף ממנו עלול לגרום ליצירת אבנים בדרכי השתן. ברוב המקרים מדובר בטיפול בטוח, ולכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל שיוכל להחליט בהתאם למחלות הרקע ובדיקות הדם

מנהלי פורום נפרולוגיה