אשמח להסבר, תודה רבה!

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/07/2023 | 22:32 | מאת: :)

היי אשמח להסבר תוצאות ct : רושם לעכירות שומן קלה קאודלית לקוטב תחתון של כליה ימנית ,כליות ללא הידרונפרוזיס, מוקדים היפודנסיים מרובים זעירים בפרנכמיה כליה ימנית וכליה שמאלית. מה המשמעות של הדבר ? ממה הדבר יכול לנבוע ?

השאלה אמורה להיות מופנית לרנטגנולוג/ית המפענח שגם בדרך כלל נותנ/ת סיבות אפשריות וממליצ/ה על הדמייית מעקב. עכירות שומן היא פעמים רבות ביטוי למצב דלקתי/זיהומי שהיה או קיים. מוקדים היפודנסים זעירים יכולים להיות מיקרו-אבצסים או דברים אחרים. צריך לקרוא את תשובת המפענח. אולי המליץ להשלים את הבדיקה עם סיטי עם חומר ניגוד, או אולטרסאונד. או אחר. הכל תלוי בהקשר הקליני של ביצוע הבדיקה.

מנהלי פורום נפרולוגיה