מאכלים שטובים לכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/07/2023 | 17:05 | מאת: רונן מיכאלי

שלום האם יש דבר כזה מאכלים שטובים לכליות ??הרי ידוע לצורך העניין שקפקה שחור הוא טוב לכבד האם יש משהו כזה לגבי הכליות תודה לכן מראש אין כמו איכילוב

אין מזונות שלפי הרפואה המערבית טובים לכליות, אלא מזונות דלים בנתרן ושתיה מרובה. מזונות עשירים בליקופן ואשלגן עוזרים לאיזון לחץ הדם אך זה רק בשלבים מוקדמים של מחלת הכליות כאשר אין בעיה של צבירת אשלגן. בנטורופתיה ישנם עשבים מומלצים כמו גדילן וערבה אך זה לא תחום ההתמחות שלנו ולכן ממליצה להתייעץ עם נטורופת

כעקרון תזונה ים תיכונית: פירות, ירקות - בהנחה שאין הגבלה על צריכת אשלגן בשל רמות אשלגן גבוהות (פירות וירקות) או סוכרת (פירות), דגים על פני בשר אדום, שמן זית טובים יותר. מזונות מעובדים, מזונות עתירי מלח או סוכר מעובד, ממתיקים מלכותיים, או חומרים סינטטים הם גרועים. שתיית מים על משקאות ממותקים, הגבלת אלכוהול גם היא מומלצת. לא מכירה מזון שנחשב לבדו טוב לכליות.

מנהלי פורום נפרולוגיה