חריגות בלתי מוסברות בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/07/2023 | 13:48 | מאת: חננאל

בבדיקות דם בקופת חולים יש לי חריגות בגלובולין (3.6), בילירובין (1.3), ברזל (199), טרנספרין (%58) וחריגה גדולה בחומצה פולית (32.4). egfr -85. אינני נוטל תוספים כלשהם או תרופות מלבד ליפיטור. במיון שנבדקתי בשל קשיי נשימה נתגלו חריגות בבדיקת דם ורידי ב-hco3 וב-be. כן נתגלתה חריגה ב-cpk וב-d-dimer אך נשללה אפשרות לכריש דם. האם יש הסבר לכל הממצאים האלה או לחלקם הקשור בכליות?

התיפקוד הכלייתי תקין לפי egfr. שאר הנתונים המצורפים לא קשורים לכליות. מציעה לדבר עם רופא המשפחה.

מנהלי פורום נפרולוגיה