האם זה אי ספיקת כליות ובאיזו דרגה?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/07/2023 | 16:06 | מאת: מיכל

שלום בת 72 ברקע יש יתר לחץ דם וסכרת, מטופלת בתרופות. עד לפני שנה קריאטנין היה 1.2, ו-GFR היה באזור 45-48. BUN גם מוגבר, יחס אלבומים קריאטנין תקין, וכן בבדיקת שתן כללית לא נמצא חלבון. מלפני כשמונה חודשים הערכים השתנו (ייתכן ובגלל תרופה), בצורה קבועה כבר בכמה בדיקות. קריאטנין 1.4 GFR- 36 BUN - כמובן מוגבר. יחס אלבומין קריאטנין בטווח הנורמה, אין חלבון בבדיקת שתן כללית רגילה.ף 1. אני מבין שזה ככל הנראה בלתי הפיך אם זה כך כבר 8 חודשים או שיש משהו שיכול לשפר את המצב? 2. איזו דרגה של אי ספיקת כליות זה נחשב? המדד לקביעה הוא ה-GFR בלבד? 3. הרופא אמר שחשוב לשתות הרבה מים 2 וחצי ליטר ליום, מה הסיבה? 4. מה קורה בקשר לצומות? האם לאנשים עם תפקוד כלייתי כזה מותר לצום? תודה רבה

אכן אם מדובר בבדיקות שחוזרות על עצמן 8 חודשים מדובר באי ספיקת כליות כרונית, הדרגה היא בינונית ונקבעת על פי ה gfr. עם זאת, באי ספיקת כליות האטת התקדמות המחלה הינה חשובה מאוד ולכן חשוב להמנע ממצבים שיכולים לגרום להחמרה נוספת בתפקוד הכלייתי (כמו תרופות מסוימות, מניעת מצבי התייבשות ועוד) וכן לוודא שמטופלים בכל התרופות הידועות כיום להאטת התקדמות. מצב של צופ יכול לגרום להתייבשות ולכן לא מומלץ, אך כל מקרה לגופו, ולכן חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל. ההמלצה לשתיה מוגברת נובעת ממחקרים שמראים שזה חשוב לשמירה על התפקוד הכלייתי, אם כי יש לקחת אותם בערבון מוגבל כי יש גם מחקרים שסותרים זאת. בעיקר חשוב כאמור להמנע מהתייבשות

מנהלי פורום נפרולוגיה