בדיקת פט סיטי עם יוד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/07/2023 | 11:43 | מאת: מ.ס.

שלום. יש לי לימפומה. הופניתי לבדיקת פט סיטי להערכת התגובה לטיפול שאני מקבלת. לפני שנה עברתי כריתת כליה מלאה בגלל גידול שהתגלה כשפיר. אני חוששת מנזק שעלול להגרם לכליה שנותרה מהזרקת יוד בבדיקה. הקריאטנין שלי נע סביב 0.9. האם יש בסיס לחשש שלי מנזק שיגרם לכליה מהיוד ?

הסיכון נמוך כאשר התפקוד הכלייתי תקין אך קיים. צריך להתייעץ עם הרופא המפנה לבדיקה האם יוד אכן נדרש, משום שלעיתים ניתן להסתפק בבדיקה ללא יוד. אם היוד חשוב, לא הייתי נמנעת ממנו עקב החשש. רק להקפיד על דתיה מספקת טרם הבדיקה כדי לא להגיע במצב של התייבשות

מנהלי פורום נפרולוגיה