האם יש בעיה בתפקודי כליות?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/07/2023 | 18:55 | מאת: רוחמה

שלום לכל צוות הרופאים אני ממש עובדת עצות ביתי בת 21 התלוננה לאחרונה על הרגשה שאין מספיק שתן יש ימים שיש יותר ולהפך יש ימים שיש אפילו רק 3 פעמיים ביממה היא הייתה שותה ליטר וחצי והרופאה אמרה לה להעלות ל2 ליטר אך עדיין אין שינוי ניכר עשתה בדיקות דם לתפקודי כליות בחחודש האחרון שיצאו תקינות, תרבית ושתן תקין, לחץ דם תקין וכן עשתה אולטרסאונד של הכליות ודרכי השתן שכולל התרוקנות והכל תקין אם הכל תקין מה יכולה להיות הסיבה? יש בדיקות נוספות? אני ממש עובדת עצות ולא יודעת איך להרגיע את הילדה אודה לעזרתכם בהקדם

כמות השתן תלויה בצריכת הנוזלים אבל גם בכמות הנוזלים שהגוף צורך במהלך היממה, למשל לתהליכים שונים בתאים, אובדן בהזעה, צואה וכו׳. כמות השתן נגזרת מההפרש ביניהם. ולכן אם כל הבדיקות תקינות אין סיבה לדאגה.

מנהלי פורום נפרולוגיה