כימיקלים ותפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/07/2023 | 15:09 | מאת: עידן

שלום רב אני עובד במוסך שבו ריח צבע חזק של רכבים ועוד חומרים הבנתי שיכול להיות לזה השפעה על כליות . האם מספק בדיקת דם לתפקודי כליות לראות אם זה פגע חלילה בכליות ?

פגיעה של כימיקלים בכליות יכולה להתבטא בצורות שונות. למשל הרעלה כרונית של עופרת תתבטא בבדיקת דם לתפקודי כליות, אבל הרעלת קדמיום תגרום תחילה להפרשת חומרים שונים שניתן לבדוק בשתן. ממליצה להתייעץ עם רופא תעסוקתי בנוגע לחומרים שאתה חשוף אליהם במסגרת עבודתך.

מנהלי פורום נפרולוגיה