מיפוי ריאות עם תפקוד כלייתי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/07/2023 | 19:06 | מאת: אורה

שלום מבוגרת, עם יתר לחץ דם וסכרת. קריאטנין 1.4, GFR-36, אין חלבון בשתן רגיל וגם יחס אלבומין קריאטנין בתוך טווח הנורמה. אמורה לעשות מיפוי ריאות. א. האם קריאטנין 1.4 נקרא אי ספיקת כליות או שרק אם יש ביטוי לחלבון בשתן וכדו' אז זה אי ספיקת כליות? וא"כ איזו דרגה זה נקרא? ב. האם יש בעיה עם החומרים ששואפים ומזריקים במיפוי ריאות בתפקוד כלייתי ירוד? ג. באופן כללי, איזה בדיקות וחומרי ניגוד צריך להיזהר כשיש בעיה בתפקוד כלייתי? תודה רבה 1. האם

GFR 36 מבטא אי ספיקת כליות כרונית (אלא אם מדובר בבדיקה בודדת) גם אם בדיקת השתן תקינה לחלוטין. זוהי אי ספיקת כליות בדרגה בינונית, ומומלצת הערכת נפרולוג. אין מניעה מביצוע מיפוי באי ספיקת כליות. הסיכון הוא בחשיפה לחומר ניגוד כגון יוד בבדיקת סיטי, שיכול לגרום לפגיעה נוספת בתפקוד הכלייתי.

מנהלי פורום נפרולוגיה