איך בודקים אם יש חלבון בשתן?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/07/2023 | 00:15 | מאת: עינב

שלום מישהי עם אי ספיקת כליות (קריאטנין מוגבר). בבדיקתשתן רגילה בקופת חולים אין חלבון בשתן. יחס קריאטנין אלבומין בטווח התקין. האם צריך איסוף שתן לחלבון או שאם בדיקת שתן כללית ויחס אלבומין קריאטנין תקינים זה שולל הימצאות חלבון בשתן? השאלה נשאלת בין השאר כדי להבין האם יש קשר כלייתי במקרה כזה לנפיחות בקרסוליים. תודה תודה

כדי לוודא שאין הפרשת חלבון שאינו אלבומין, אפשר לבצע בדיקת יחס חלבון לקראטינין במקביל ליחס אלבומין לקראטינין

מנהלי פורום נפרולוגיה