הולטר לחץ דם ב"יום פעיל"

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/07/2023 | 17:59 | מאת: משה

שלום רב, בן 53, בעקבות כאב מותני חד שהחל לפני 4 חודשים שהדגים נוזל בכמות קטנה סביב כליה שמאלית עם קורטקס מעט היפואקואי הופניתי לבדיקות הדמיה שיצאו תקינות, כמוכן באיסוף שתן ראשון רופאה נפרולוגית רשמה "פרוטאינוריה קלה שאינה אלבומין, לכן קשה לשייך אותה בקלות ליתר לחץ דם" פרוטאין 340, קריאטנין 1.9, מאז שהייתי אצל הרופאה ביצעתי פעמיים נוספות איסוף שתן מלא! ללא פיספוס! שיצאו תקינות לחלוטין ללא פרוטאין ביצעתי הולטר לחץ דם : בשעות היום 07:00- 23:00 ממוצע 129/80 (49 -מדידות) בשעות הלילה 23:00-07:00 ממוצע 119/76 (7 -מדידות) הסיסטולי הגבוה ביותר 157, הדיאסטולי הגבוה ביותר 94 בשעות היום 36% מה-SYS גדולים מ-140 בשעות היום 25% מה-DIA גדולים מ-90, האם נכון להתייחס לממוצע הערכים 129/80? יש לציין שהערכים הגבוהים יצאו בזמן ניקיון הבית... ואילו השאר בזמן עבודה בחוץ כטכנאי... האם לחזור על בדיקת ההולטר, האם אפשר לומר שהיא תקינה? תודה רבה

פענוח ההולטר לוקח בחשבון את הפעילות שביצעת. הערכים שרשמת הם תקינים (מסתכלים על הממוצע ולא על מדידה בודדת גבוהה).

מנהלי פורום נפרולוגיה