אולטרסאונד כליות ודרכי השתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/07/2023 | 12:08 | מאת: מרים

שלום האם לפי אולטרסאונד של הכליות ודרכי השתן אפשר לקבוע שהכליות תקינות גם מבחינת ספיקת כליות? זאת אומרת לא רק שהן לא נגועות במחלות למיניהן אלא גם שהן פועלות כמו שצריך מבחינת כמות הספיקה או שצריך בדיקות אחרות?

בדיקת אולטרסאונד בודקת בעיה מבנית ומעריכה את מראה הכליות. לכן בדיקה תקינה לא שוללת אי ספיקת כליות. בדיקה תפקודית של הכליות מתבצעת באמצעות בדיקת דם לתפקודי כליות ולעיתים באמצעות איסוף שתן ל 24 שעות להערכת התפקוד הכלייתי. בדיקות שתן יעזרו להעריך מצבים נוספים כגון הפרשת חלבון בשתן.

מנהלי פורום נפרולוגיה