בדיקת איסוף שתן ודם לקריאטנין ואיסוף לחלבון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/06/2023 | 15:49 | מאת: 🌷🌷

אשמח מאוד לעזרא בפיענוח הבדיקות קריאטנין בדם 1.21 בדיקת איסוף קריאטנין 1895 נפח שתן 3160 בן 18 גובה 1.88 משקל 65 אני לא יודעת לחשב את רמת ה cct ואני ממש רוצה לדעת מה התשובה אם תקין או לא … בדיקת שתן איסוף חלבון הגיע בתשובה לא ניתן לחישוב ..( לא ידוע למה) אני מאוד אשמח לעזרה כלשהי בפיענוח ..

פינוי הקראטינין תקין. בהנחה שהקראטינין בשתן ניתן במיליגרם cct יוצא 95 מל לדקה ל1.73 מטר רבוע, וכשמתקננים לשטח הפנים לפי הנתונים שמסרת יוצא 87 מל לדקה.

27/06/2023 | 07:29 | מאת: 🌷🌷

בוקר טוב בפעם הקודמת שעשינו ה cct יצא 107 יש משמעות לירידה? לפי התשובה שעזרת לנו בפיענוח רשמת שזה 87? או 95 לא כל כך הבנתי מזה ה87 ? אשמח מאוד להסבר

נהוג לתקנן את הcct לשטח פנים. הראשונה זה לא מתוקנן. מניחה שה 107 היה לא מתוקנן. אולי האיסוף הןא בעודף או בחסר. למשל שכח שתן ראשון של בוקר. אם אין עליה בקראטינין, ואם הקראטינין באיסוף השתן ירד זה מרמז. נא לחזור ליעוץ רופא מפנה

28/06/2023 | 01:35 | מאת: 🌷🌷

תודה על המענה לא הכי מבינה מה הכוונה לתקנן ? רשמת שהפינוי קריאטנין תקין השאלה אם תוצאה תקינה לגבי תפקוד הכליה בשתן של האיסוף ?

מנהלי פורום נפרולוגיה