שאלה על דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/06/2023 | 21:12 | מאת: אפרת

שלום דוקטור בת 19.5 אודה לעזרתך לפני תקופה מסוימת התחלתי לחוש בירדיה במתן שתן למרות שתית מיים עשיתי תרבית שתן שיצאה חיובית והרופאה אמרה שיש קשר בין השניים ובאמת לקחתי אנטיביוטיקה בשם זיינט, 500 גרם כל כדור פעמיים ביום למשך חמישה יימים. להרגשתי, יש השתפרות במתן השתן והגוף מגיב יותר למיים אך למיטב הרגשתי עדיין לא ב100% (אולי כבר פסיכולוגי..) ולאחרונה אני מרגישה הרגשה שיש שתן ובפועל לא יוצא כלום. רציתי לדעת האם יתכן שעדיין ישנה דלקת שגורמת לי לירדיה בכמות ולהרגשה לא נוחה? האם לשתות ליטר וחצי לערך ולעשות 5 או 6 פעמיים שתן ביום אך לא כמות גדולה כל פעם זה תקין? אציין שברוך ה לחץ דם תקין, בדיקות דם כלליות ושתן כללית תקין לחץ דם תקין וכן אין בצקות וכו.. אודה לעזרתך.

מוריה? אפשר לוודא התרוקנות שלמה של השלפוחית בהערכת אולטרסאונד שבודר שארית שתן לאחר התרוקנות. אפשר לחזור על תרבית שתן. אם אין הפרעה בתפקוד הכליה בבדיקות הדם הגוף שלך מיצר מספיק שתן.

14/06/2023 | 22:00 | מאת: אפרת

שלום דוקטור לא הבנתי את שאלתך בהתחלה, מוריה? האם מישהי שאלה שאלה דומה לשלי? בכל מקרה, תודה על העזרה.

מנהלי פורום נפרולוגיה