תוצאות בדיקות שתן...

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/06/2023 | 01:57 | מאת: מוריה

שלום בחודש האחרון עשיתי 3 בדיקות שתן עקב תחושה של ירידה בכמות השתן. בבדיקה הראשונה שבצעתי ב11.5 יצא שיש 20 mg חלבון ובבדיקה שבודקת את רמת ריכוז החומרים יצא 1.038 שכפי הבנתי זה קצת גבוה אבל ב2 הבדיקות הנוספות שערכתי הכל התאזן ואין חלבון בשתן וכן ריכוז החומרים בטווח הנורמה, האם יש בכל זאת סיבה לדאגה? אני עדיין מרגישה ממש ירידה בכמות השתן האם יכול להיות שבגלל שהיה איזשהוא שינוי שהתאזן אני עדיין מרגישה תסמינים וזה יחלוף?

אני מניחה ש 20 מג חלבון בשתן זה 20 מג/דל, כלומר ריכוז החלבון, שמושפע בין היתר מכמות השתן. זהו ערך שיכול להיות תקין. בכל מקרה אם שתי בדיקות לאחר מכן תקינות סביר להניח שאין בעיה. לעיתים יש תחושה סובייקטיבית של מיעוט במתן שתן אבל באיסוף שתן 24 שעות התחושה מתבררת כלא מוצדקת. כדאי להשלים איסוף כמותי

מנהלי פורום נפרולוגיה