ירידה בכמות השתן....

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/06/2023 | 17:04 | מאת: מוריה

שלום בת 19.5 לאחרונה אני מרגישה ירידה משמעותית בכמות השתן. אני שותה לרוב ליטר וחצי פלוס ביום ועדין בקושי יש לי פיפי וגם כשיש אז יש קצת ובעבר הייתי עושה הרבה יותר. זה בא והולך ויש יימים שיש יותר ויש יימים שיש פחות. עשיתי בדיקת שתן כללית שכוללת בדיקה של ריכוז החומרים בשתן והכל יצא תקין וכן תרבית תקינה. האם יש ממה לדאוג? מה לעשות?

סביר להניח שאם הבדיקות בסדר, ואת לא צוברת נוזלים (כלומר אין עליה בלחץ דם, הופעת בצקות וכו) - הכל תקין. כדאי בשלב ראשון לבצע איזוף שתן ל 24 שעות להעריך את כמות השתן (יתכן ומדובר בתת הערכה של הכמות) ולבצע בדיקות דם כלליות

מנהלי פורום נפרולוגיה