בדיקת אולטראסאונד כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/06/2023 | 13:41 | מאת: חקמ1949

אני ת 74. בבדיקת אולטראסאונד של הכליות כתוב: S כליות ודרכי השתן ------------------------------ הכליות בגודל תקין וקשות מאד להדגמה עקב מרקמן: כליה ימין באורך 11.2 ס"מ כליה שמאל באורך 10.1 ס"מ הפרנכימה דלה, בלתי סדירה, אקוגנית מאד. לא נצפו גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס בכליות. בכליה הימנית 2 ציסטות קורטיקליות פשוטות בגודל עד כ- 25 מ"מ. סמוך לשתי הכליות שומן פרינפרי. כיס השתן במבנה תקין, ללא אבנים. לאחר התרוקנות שארית שתן של כ- 25 סמ"ק. אוריאה - 88 קריאטנין 2.18

הבדיקה מראה סימנים למחלת כליות כרונית, שמתאימים לערכי המעבדה שצירפת. זה דורש מעקב נפרולוגי במידה ועדיין את לא במעקב.

מנהלי פורום נפרולוגיה