שאלה לגבי תוסף תזונה כרום

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/05/2023 | 22:51 | מאת: מירב אוחנה

שלום ד"ר האם ידוע מהספרות שיש סיכון לנזק כלייתי בנטילת תוסף התזונה "כרומיום פיקולינט"? איני שואלת על היעילות רק על הסיכון לנזק כלייתי כאמור.. אני נוטלת את התוסף כבר 8חודשים ובנוסף גם קומפלקסB יחד עם התרופות הקבועות ולא במקומם ואכן יש שיפור בפרופיל השומנים ובערכי הסוכר כמו כן קיבלתי את אישור הרופא המטפל לזאת יצא לי במקרה לאחרונה לקרוא משהו באינטרנט באנגלית שהיו דיווחים על אי ספיקת כליות בנטילת כרום וזה מעט הפחיד אותי * המידע המוצג

בסקירת ספרות קצרה נראה שתיסוף של כ20-30 מיקרוגראם ליום לא מזיק. אלא אם יש אי ספיקת כליות מתקדמת. ואז מומלץ להיזהר. לציין שהוא נמצא בדיאטה בםירות, ירקות, בשר מעובד ןדגנים ולא בטוח שתוסף יעודי יעיל.

מנהלי פורום נפרולוגיה