פרוטאין מוגבר באיסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/05/2023 | 20:07 | מאת: משה

שלום רב, באיסוף שתן ראשון לפני כחודש פרוטאין 340 מ"ג (איסוף של 3700מ"ג) באיסוף כעת פרוטאין 86 מ"ג (איסוף של 2000מ"ג) 1.האם להאמין לאיסוף ראשון או שני, או שכדאי לעשות איסוף שלישי ומתי, להמתין או כבר לעשות? 2.באיסוף ראשון נאספה כמות כמעט כפולה, כי שתיתי הרבה, האם כדאי לשתות הרבה או מעט? תודה רבה על תשובתך

נפח האיסוף (ואני מניחה שהתכוונת למיליליטר) לא משנה כל עוד האיסוף הוא מלא.זאת אומרת 24שעות. אפשר להעריך אם האיסוף על פי כמות הקראטינין באיסוף ,אם בוצע. שתיה מוהלת את האיסוף אבל לא את סך החלבון ל 24 שעות. תמיד כשיש בדיקה חריגה חוזרים עליה לפחות פעמיים.

מנהלי פורום נפרולוגיה