דלקת גרון ממושכת גורמת לדלקת בכיליה?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/05/2023 | 12:56 | מאת: אילת

שלום רב בן 50, לפני 3 חודשים כאב חד בכיליה, האולטראסאונד הראה נוזל סביב הכיליה, שהרופאים לא ממש התייחסו, לא טופלתי באנטיביוטיקה ונישלל אבנים, כי בדיקות מעבדה היו תקינות, כולל תרבית שתן תקינה למעט CRP -3, עדיין כאב, באיסוף שתן אחד פרוטאין 340 מ"ג, כלומר תיתכן פגיעה בכיליה, אבצע שוב איסוף שתן שאלתי אני בחור גיי, (סליחה על הפתיחות לצורך העניין הרפואי) לא עושה מין אנאלי כלל! לפני האירוע (כ-4 חודשים)ביצעתי מין אוראלי עם כמה בחורים מזדמנים, קראתי שדלקת בכיליה נפוצה אצל הומוסכסואלים, האם זה נכון? האם יכולה להתפתח דלקת מזה שביצעתי מין אוראלי עם כמה..? בדיקת מטוש למחלות מין בלוע-שלילית היתכן ומדובר בדלקת בכיליה שנובעת מכאב גרון כבר כמה חודשים שלא טיפלתי וזה "ירד" לכילייה? תודה

28/05/2023 | 12:36 | מאת: משה

איך אפשר לדעת אם יש דלקת בכילייה? שהרי ב- US חא רואים, בדיקות מעבדה?, תאים לבנים? CRP? תרבית שתן?

אתה מכוון לסיבוך (נדיר בדרכ בגילך) של זיהומי סטרפטוקוק ונובע לא מזיהום הכליה על ידי החידק אלא משקיעת נוגדנים כנגד הסטרפאוקוק בכליה. זה בדרך כלל מתבטא באי ספיקת כליות חדה ועוד. זה לא המקרה.

מנהלי פורום נפרולוגיה