תוצאות בדיקה gfr

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/05/2023 | 20:58 | מאת: בן

שלום רב, אני בן 37 הופנתי לבדיקות עקב תחושת אי התרוקנות בבדיקת דם ערך הgfr יצא 105.5 לפני כשנה וחצי היה 111.9 ולפני שנתיים היה 114.4 האם קצב הירידה נחשב לקצב נורמלי? האם הערך בבדיקה האחרונה תקין? תודה מראש

הערך האחרון תקין, אבל אם באמת יש ירידה ב gfr של 9 מל/דקה בשנתיים(ולא מדובר בממצא טכני בגלל שינוי במסת שריר למשל) זה לא תקין ודורש הערכה. הערכה ראשונית תכלול בדיקות שתן לכללית ולכימות אלבומין, בדיקות דם כלליות והדמיית כליות.

מנהלי פורום נפרולוגיה