צ'יסטה/צלקת בכילייה.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/05/2023 | 13:17 | מאת: שרונה

שלום, כנראה היתה לי דלקת בכיליה( ה- US הראה בצקת סביב הכילייה+ כאבים)שלא טופלה ע"י אנטיביוטיקה, האם זה גורם להצטלקות בכיליה? האם בבדיקת US כליות מזהים צלקת, או שרק ב-CT או MRI מזהים צלקת?

26/05/2023 | 22:28 | מאת: שרונה

או שהדלקת עדיין פעילה כי יש כאב...

אירועים חוזרים של דלקות בכליה יכולים לגרום להצטלקות, אך לאו דווקא אירוע בודד. את הצלקות לא תמיד ניתן לראות בהדמיה בשלבים המוקדמים, אלא בשלב מתקדם כשיש ירידה בעובי פרנכימת הכליה ובגודל הכליות. CT או MRI לאו דווקא יראו זאת בשלבים המוקדמים

מנהלי פורום נפרולוגיה