מה ההבדל בין ct אנגיו ל-ct פרוטוקול אבנים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/05/2023 | 20:25 | מאת: משה

תודה רבה על תשובתך, ממש לא מובן מאליו... האם ctאנגיו יכול להסביר כאב בכיליה שנימשך כבר מעל 3 חודשים? תפקודי כיליה תקינים מלבד איסוף שתן- פריטנורה,

23/05/2023 | 20:54 | מאת: משה

CT אנגיו זו בדיקה לכלי הדם בכל הגוף, או רק לכיליה? האם בדיקה זו מזהה קריש דם? יש לי ביטוח פרטי, האם עדיף לי לבצע MRI כיליה או CT אנגיו לבירור כאב בכיליה שמאל שנימשך למעלה מ-3 חודשים, כאשר בתחילתו ה-US הראה בצקת סביב כיליה זו...

סיטי פרוטוקול אבנים הוא סיטי ללא הזרקת חומר ניגוד כלל. סיטי אנגיו הואא סיטי בו מוזרק חומר ניגוד ומטרתו כלי דם. למשל יש סיטי-אנגיו עורקי כליה. יש סיטי אחרים בהם מוזרק חומר ניגוד אבל המטרה היא להדגים את דרכי השתן. זה מכונה סיטי-אורוגרפיה. בנוגע לאיזו הדמיה מועדפת זה תלוי במה מחפשים.

מנהלי פורום נפרולוגיה