מערכת כליות ושתן שאלה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/05/2023 | 15:11 | מאת: אנונימית

שלום בנוגע לבת משפחה שלי היא בת 53 בבדיקות יצא: Microalbumin-U Samp ערך 425 mg/L תוצאה גבוהה ב 15% Microalbumin/Creat ערך 664 mg/g Creatinine u sample 64 mg/dL יש לציין שמטופלת בשני כדורים ליתיום ביום בעקבות מאניה, מקבלת זריקות אינסולין לסוכרת, השמנה וגלוקומין. השבוע אמרו שיש לה יתר לחץ דם ונתנו לה להתחיל מיקרופירין. בבדיקה נוספת מהיום כתוב : Round epithelial cells - Many ויש לציין שהיה לה בעבר ציסטה ברחם ואנחנו חוששים מאפשרות שזה משהו סרטני. מה פירוש הבדיקות הללו ומצבה ולאן עליה לפנות? יש צורך בבדיקות נוספות? מה הטיפול במידה שצריך? תודה רבה

ההבדל יכול לנבוע או מאיסוף לא שלם (איסוף עם פיספוסים), או ממסת שריר לא גבוהה. אלבומינוריה יכולה להיות ביטוי של מחלת כליה סוכרתית, מישנית להשמנה או לחץ דם לא מאוזן בין סיבות שכיחות. כמובן שיש עוד אחרות. יש תרופות שנועדו לסייע בהפחתת הפרוטאינוריה, איזון הסוכרת ולחץ הדם. מומלץ לדיין עם רופא מטפל שיחליט אם יש מקום בשינוי טיםול תרופתי או ברור רפואי נוסף. תאי האפיתל יכולים להיות ביטוי לכך שהשתן לא ניתן לפי ההנחיה של "אמצע זרם" . כמובן שללא קשר מומלץ מעקב גניקולוגי

מנהלי פורום נפרולוגיה