תפקוד יחסי של הכליות : הכליה השמאלית 48%. הכליה הימנית 52%.מה זה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/05/2023 | 11:14 | מאת: אלינור

פוי כליות כולל בדיקת ספקט חומר הזרקה: המטופל קיבל 4.00mCi של Tc99m DMSA. סיבת הפניה: פרוטאינוריה. הערכת תפקוד כליות. ממצאים: הכליות בגודל תקין עם קליטה לא הומוגנית, חשד לפגם מילוי קטן בקוטב העליון של הכליה הימנית. אין לראות פגמי מילוי קורטיקליים נוספים. תפקוד יחסי של הכליות : הכליה השמאלית 48%. הכליה הימנית 52%. סיכום: חשד לפגם מילוי קטן בקוטב עליון של הכליה הימנית. טכנאי/ת: דור כהן

הכליות תורמות כל אחת כ50% לתיפקוד הכלייתי הכולל. זה תקין. יש איזור של צלקת בכליה ימין שהוא קטן ולא פגע בתפקוד של אותה כליה

מנהלי פורום נפרולוגיה