חשש מקריש דם בכילייה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/05/2023 | 22:29 | מאת: משה

שלום, בן 53 ידוע על קרישיות יתר, לפני כשלושה חודשים כאב עז בגב תחתון משמאל, US הראה בצקת סביב כיליה שמאל, CT פרוטוקול אבנים תקין, מיפוי כליות תקין, בדיקות מעבדה תקינות . כעת לאחר שלושה חודשים עדיין כאב, ביצעתי שוב US כליות- תקין, דופלר עורקי הכיליה תקין, באיסוף שתן פרוטאין 340(כאשר גבול עליון 150) שאלתי, עדיין כאב בצד כיליה שמאל... לאור זה שידוע אצלי קרישיות יתר(הטרוזיגוט פקטור 5 ו-2) האם כדאי לבצע MRIכליות? האם זו הבדיקה האמינה לשלול קריש דם?(דופלר עורקי כיליה-יצא תקין) חשוב לי לדעת אם היה אירוע כי אז יתנו לי נוגדי קרישה מעתה והלאה... מי אמור לתת לי הפניה ל-MRI ? המטולוג? נפרולוג? רופא משפחה?

לא בטוחה שהתיאור מתאים לקריש דם, בעיקר לאור כאב הנמשך 3 חודשים, ובעיקר בנוכחות דופלר תקין. מניחה שתפקוד כלייתי תקין. כליה שלא מקבלת אספקת דם תקופה ממושכת אמורה לקטון. בכל מקרה בדיקת הבחירה במקרה זה היא סיטי אנגיו. כאמור רק אם אכן יש חשד קליני. רופא המשפחה יעריך האם יש מקום לביצוע הבדיקה.

מנהלי פורום נפרולוגיה