תרביות שתן חיוביות ללא סימפטומים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/05/2023 | 21:06 | מאת: רחל

שלום בת 73 עם רקע של יתר לח"ד וסכרת (מטופלת לזה). בבדיקת דם ושתן תקופתית: ספירת דם תקינה בדיקת שתן רגילה התוצאות תקינות אך תרבית שתן יצאה חיובי, לחיידק - Kluyvera ascorbata מאחר ואין כל סימפטומים (לפני כמה שבועות היתה תחושת צריבה חד פעמית, לא יותר מזה), אין חום, אין צריבה, אין שום שינוי במצב. רופאת המשפחה נתנה הפניה לחזור על התרבית שתן, ושוב יצא חיובי, אך עם שם של שונה של החיידק: Kluyvera cryocrescens 1. מדוע יצא הבדל בין התרביות עם שמות שונים של חיידק? 2. מאחר ואין כל סימפטומים וכן בדיקות דם ושתן יצאו תקינות, איך מתייחסים לתוצאות הללו? 3. האם נדרש בירור כלשהו? תודה

אין משמעות להבדל בשם של החיידקים בתרביות. בכל מקרה אם אין תסמינים לא מקובל לטפל בתרבית שתן חיובית אסימפטומטית בנשים. אם זה יגרום לזיהום סימפטומטי, כדאי לבצע בירור בסיסי כולל אולטרסאונד כליות ודרכי שתן כולל בדיקת שארית שתן אחרי התרוקנות ובדיקת רופא נשים

21/05/2023 | 23:41 | מאת: רחל

שלום אם באותו יום שנלקחה התרבית הראשונה (לפני כעשרה ימים) בוצע גם US כליות ודרכי שתן כחלק ממעקב אבנים בכליות, והבדיקה יצאה תקינה, זה סימן שאין כל בעיה? כשיש חיידקים בתרבית בשתן, האם הם יכולים להיעלם כפי שהגיעו א שזה משהו שנשאר ורק צריך לקוות שלא יגרום לזיהום אמיתי? תודה

מנהלי פורום נפרולוגיה