ירידה בעובי הפרנכימה מעידה על פגיעה כלייתית כרונית.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/05/2023 | 16:54 | מאת: אלונה

שלום , פרנכימה בעובי ממוצע 1.5ס"מ. האם זה עובי לא תקין? ירידה בעובי הפרנכימה מעידה על פגיעה כלייתית כרונית. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם זה תהליך הפיך? איך ניתן לטפל בזה? מהם בדיקות דם ושתן שנדרש לעשות לצורך בדיקת תפקודי כליות? האם ניתן לדעת מהי חומרת הפגיעה? אילו בדיקות צריך לבצע לשם כך? תודה רבה

זו ירידה קלה בלבד ויש להוכיח ממצאים נוספים כדי להגדיר מחלת כליות כרונית. למשל ממצאים בבדיקות הדם והשתן. או לחילופין אם הכל תקין לחזןר על הבדיקה בעוד כשנה לראות מגמה

מנהלי פורום נפרולוגיה