תוצאות בדיקת renin לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/05/2023 | 15:59 | מאת: יאיר.ס

היי, בן 46 לאחרונה אובחנתי עם לחץ דם גבוה . מטופל בכדור אמלודיפין 10 מ"ג. במסגרת בדיקות דם התקבלו הערכים הבאים: Renin 134 Aldosterone blood 25.1 ערכים גבוהים מהמורמה, מה המשמעות?

אם גם רנין וגם אלדוסטרון גבוהים זה יכול לנבוע מהיצרות בכלי הדם לכליה , כמו גם סיבות אחרות, אם כי במקרים רבים לא מוצאים את הסיבה ליתר לחץ דם גם במקרים אלו ומגדירים אותו כראשוני. כן יכולה להיות לזה השפעה על בחירת הטיפול התרופתי. ממליצה לחזור לרופא המפנה

01/06/2023 | 12:22 | מאת: יאיר.ס

שלום שוב, היום קיבלתי את תוצאות הבדיקה הזו לבירור סיבות ללחץ דם. האם תוכלו להסביר לי בבקשה את משמעות התוצאות? SAMPLE U-EPINEPHRINE מתחת לסף רגישות 24h U- EPINEPHRINE לא ניתן לחישוב 22.23 µg/L NOREPI- URINE SAMPLE 28.90 µg/24h NOREPI- URINE 24h 203.71 µg/L DOPAMINE- U SAMPLE 264.82 µg/24h DOPAMINE- URINE 24h תודה רבה,

מנהלי פורום נפרולוגיה