תוצאות דופלר כליות , בעקבות תוצאות אולטראסאונד לא תקינות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/05/2023 | 12:02 | מאת: אלונה

שלום, נשלחתי לביצוע דופלקס כליות, התוצאות: כליה ימנית: ציר אורך 10.9 ס"מ. פרנכימה בעובי ממוצע 1.5ס"מ. לא הודגמה הרחבה של המערכת המאספת. לא הודגמו אבנים הודגמה ציסטה פאראפלבית ס"מ 1.1 -פשוטה. בבדיקת דופלר מהירות זרימה : 98סמ"ש אדרנל ימני- הודגם חופשי כליה שמאלית: ציר אורך 10.4 ס"מ פרנכימה בעובי ממוצע ס"מ. 1.9 לא הודגמה הרחבה של המערכת המאספת. בבדיקת דופלר מהירות זרימה :61.4 סמ"ש אדרנל שמאלי הודגם חופשי RI ימין: 0.57 RI שמאל: 0.52 עשיתי דופלר כי בבדיקת אולטראסאונד בטן נראה כי כליה ימנית יחסית קטנה לעומת כליה השמאלית באורך 93 מ"מ. פרנכימה יחסית אטרופית .בחלק הקידמי האמצעי ציסטה 8 מ"מ. ללא ממצא נוסף . לאור כל התוצאות , האם ישנה בעיה עם הכליה הימנית? האם נדרש לבצע בדיקות נוספות? תודה רב

גודל הכליה הימנית תקין בבדיקה השניה שבוצעה, ירידה בעובי הפרנכימה מעידה על פגיעה כלייתית כרונית. במידה ולא בוצעו, יש להשלים בדיקות דם לתפקודי כליות ובדיקות שתן, וכן לעקוב אחר לחץ הדם.

17/05/2023 | 16:06 | מאת: אלונה

תודה רבה על התשובה. מה זה אומר פגיעה כלייתית כרונית? מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם זה תהליך הפיך? איך ניתן לטפל בזה? בדיקות דם ושתן תקינות. (אודה אם תרשמי לי בבקשה מהן הבדיקות הקריטיות שצריך לשים לב אליהם בבדיקת תפקודי כליות) תודה רבה אלונה

מנהלי פורום נפרולוגיה