עליה בקריאטינין, חצי שנה אחרי נפרקטומי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/05/2023 | 17:34 | מאת: לי

הקריאטינין שלי בדם עלה לאחר חצי שנה מהניתוח, כאשר לפני הניתוח הכליה שהוצאה לא הראתה תפקוד. האם צריך לבדוק אם יש פה בעיה? אני בלחץ.

באנשים שנכנסים לנפרקטומיה עם תיפקוד כלייתי תקין תמיד הקראטינין עולה קצת לאחר ניתוח נפרקטומיה ןהרבה פעמים לוקח לו כמה חודשים עד שהכליה הנותרת עוברת אדפטציה ןמעלה את התיפקוד שלה . בדרך כלל הקראטינין החדש יתייצב לאחר מספר חודשים בערך חדש שהוא אולי קצת יותר גבוה. אם יש אי ספיקת כליות בכניסה לניתוח זה מצביע על כך שגם הכליה הנותרת לא היתה בריאה לחלוטין ולכן יכולת הפיצוי שלה ירודה יותר. אולי הכליה שנכרתה תרמה אחוז זניח לתיפקוד הכלייתי הכולל אך בכל זאת תרמה משהו (כדוגמא 15%). אם יש החמרה דרמטית לעומת ערכי הקראטינין לאחר הניתוח זה מחייב ברור דחוף ויש להיועץ ראשית ברופא המשפחה או באורולוג המטפל להתחלת ברור ראשוני. אם בסך הכול נותרה יציבות לעומת ערכי קראטינין בשיחרור זה פחות דחוף. בכל מקרה רצוי מעקב נפרולוג.

11/05/2023 | 19:11 | מאת: לי

הכליה שהוצאה לא הראתה תפקוד בכלל, רק 2אחוז. עדיין מצופה שהקריאטינין יעלה?

מנהלי פורום נפרולוגיה