פרוטאין גבוה באיסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/05/2023 | 18:45 | מאת: אייל

שלום רב, באיסוף שתן יצא פרוטאין 340, כאשר הגבול העליון 150, האם יתכן שתוצאה זו בשל אימון שחייה שעשיתי יום קודם ובכלל שאני פעיל יומיום בעבודה בחוץ כטכנאי(לא משרדית) האם עוררות מינית יכולה להפריש מעט זרע באיסוף ולהשפיע על התוצאה? כמה ימים לפני בדיקה עליי להימנע מספורט/שחייה? תודה

יש תופעה שנקראת excercsice induced proteinuria והיא קשורה לעצימות הפעילות הגופנית ולכושר הגופני הכללי. כך שאם השחיה שלך לא היתה חריגה בעצימותה ואם אתה לא שוחה במסגרת זו בוצת שחיינים תחרותית, סביר להניח שזו לא הסיבה. ממילא כדאי לחזור על הכימות של החלבון ולשם ניסיון אפשר להימנע ביום ואולי גם ביום המקדים מפעילות גופנית מאומצת. במטופלים צעירים (בדרך כלל ילדים, לעיתים נערים) יש תופעה שנקראת פרוטאינוריה אורטוסטאטית אבל אם אתה כבר לא נער זה פחות סביר. כדי שזרע יגרום לעליית חלבון בשתן צרחכה להיות תופעה של retrograde ejaculation. "עוררות מינית" בהעדר תופעה זו לא גןרמת לפרוטאינוריה

מנהלי פורום נפרולוגיה